5/5 - (1 vote)
W kolekcji naszych domowych akcesoriów nie brakuje wykwintnych propozycji zastawy, która tuż po zakupie będzie służyła nam na długie lata. Okazuje się nawet, że wielu z nas kupując określoną zastawę stołową stawia na takie konkretne modele, które przetrwają z nami przez wiele rodzinnych spotkań. Jakie trendy w zastawie stołowej znajdziemy aktualnie na swoich stołach? Po jakie filiżanki ze spodkiem sięgnąć, by uraczyć swoich gości elegancką zastawą? Sprawdź koniecznie w dalszej części artykułu.

Modna zastawa stołowa – co to oznacza w odniesieniu do aktualnych trendów?

Jeśli szukasz modnej zastawy stołowej, która wpasuje się zarówno w Twoje upodobania, jak i kultowe trendy to koniecznie pomyśl o zakupie filiżanek ze spodkiem w białym kolorze. Taka zastawa stołowa odgrywa kluczową rolę w aranżacji jadalni, czy elegancko zastawionych stołów w salonie. Biel ukazana na filiżankach, ale też na talerzykach i miseczkach sprawia, że niemal każdy przysmak na stole prezentuje się wyjątkowo smacznie.

Białe filiżanki ze spodkiem mają charakter ponadczasowy, a to też jest bardzo istotne, jeśli zależy Ci na tym, by kupować dodatki, które będą dalekie od przemijającej mody.

Nie tylko białą zastawą człowiek żyje. Co jeszcze gości w trendach kawowych?

Aktualnie w ofercie wielu dostawców pięknej porcelany, znajdziemy również ręcznie malowane elementy zastawy stołowej, która zachwyca swoim oryginalnym formatem. Warto tutaj nadmienić takie atrakcyjne wzory wizualne, jak chociażby cudne kwiaty, czy wzornictwo geometryczne.

Wiele restauracji dobiera taką zastawę stołową po to, by serwować swoim gościom kawę i herbatę w wyjątkowo oryginalnym wydaniu.

Jeśli szukasz zastawy stołowej do swojego domu, a jednocześnie bliskie są Ci trendy związane z ludowością to atrakcyjne wydadzą się także ręcznie wykonane i nakrapiane wzory związane z określoną kulturą regionu. Do takich charakterystycznych mozaik należy chociażby ceramika Bolesławiecka, która już od wielu lat cieszy się niezwykłą popularnością na wielu polskich stołach.